Pelissä mukana

Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki

KirjauduSavU:n Ikärit hävisi MJK:lle
17.07.2013 07:21

Lauantaina 13.7. 2013 pelattiin perinteisesti hyvän sään vallitessa viides ystävyysottelu MJK:n ja SavU Ikärien välillä.

Edellisvuonna MJK vei pisteet nimiinsä 4-2 voitolla, ja nyt oli SavU:lla ryhdistäytymisen paikka. Kamppailu ei hienouksia suoltanut puoleen taikka toiseen. Molempien joukkueiden alakerta oli hyvin ryhmittynyt, ja ainakin SavU:ssa puolustuksen kautta lähdettiin pelaamaan. Jo ottelun alussa selvisi, ettei MJK pysty kovinkaan hyvin pelaamaan alakerran kautta keskikentälle ja edelleen kärkeen, vaan heidän ainoat vaaralliset tilanteet muodostuivat lähinnä alakerran lukon, Joona Koivulan, pitkistä avauksista nopeahkoille, mutta ei niin taitaville kärkipelaajille. SavU:n puolustus kuitenkin hoiti nämä tilanteet hallitusti, tai sitten MJK tössi viimeistelyssä pallon löytyessä hyvin usein rinteen puskista. Eikö lie joku haettu kirkoltakin.

 

Pelin painopiste oli aavistuksen SavU:n kenttäpäädyssä, mutta toki SavUkin sai luotua hyvän keskikenttäpelin avustuksella muutamia vaarallisia paikkoja MJK:n maalille. Viimeistely tosin oli MJK:n luokkaa. Peli eteni aina viimeisille minuuteille tasatahtiin, mutta kuin salama kirkkahalta taivahalta MJK sai pallon oikealta laidalta lähteneestä epäonnistuneesta keskityksestä leijailemaan SavU:n maaliin, jonka edustalla väijynyt maalivahti Pekka Hurri ei ehtinyt sanoa sitä  kuuluisaa kissaakaan. Niin no, tai olisi ehtinyt, mutta Pekka on hiljainen mies. Vastaavanlainen tapaus sattui muuten  joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa 2009, kun SavU:n Ara Honkanen lähetti vasemmalta samanlaisen satelliitin MJK:n maaliin tunnetuin seurauksin. Maalintekijä tosin väittää ettei kyseessä ollut keskitys vaan oikeasti maalilaukaus.

MJK siis voitti tällä kertaa 1-0 (0-0), ja ensi vuonna keksitään taas uusia kujeita. Perinnettä pyritään jatkamaan, ja tapahtumapaikkana ei voi olla muu kuin Urski. Viiden vuoden sarjataulukko näyttää nyt siltä, että molemmilla on kaksi voittoa, kaksi tappiota ja yksi tasuri. Maalisuhde on kuitenkin SavU:lle 9-6. MJK:lla on kalusto keskimäärin hiukan nuorempaa verrattuna SavU:un, mutta niillä mennään mitä löytyy. Tärkeintä on mukava perinteinen tapahtuma legendaarisessa Urskissa ystävyysotteluhengessä.

Ottelu oli samalla myös SavU:n maradoonari Kapa Lehkosen 50 v juhlamatsi. Kapa vetäisi edellislauantaina Mikkelin Maratonilla puolikkaan aikaan 1.22 ja rapiat, ja voitti viisikymppisten sarjan. Kentällä nähtiin myös SavU:ssa ja MP:ssä aikoinaan pelannut Olli Rehn.

Ottelu kuvina.

 

Pelissä mukana

Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki© Savilahden Urheilijat Ry - SavU -