Pelissä mukana

Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki

KirjauduSavU:n Ikäreille tappio MJK –ottelussa
13.07.2016 08:07

VII Ystävyysottelu SavU:n Ikärit – MJK

9.7.2016 Hänski

 

Jo seitsemäs ystävyysottelu SavU:n ikärien ja Mikkelin Jalkapalloklubin välillä taisteltiin heinäkuisena pilvipoutapäivänä Hänskissä. Molemmat joukkueet olivat saaneet jalkeille 19 ukkoa. Ottelun lopputulos 0-2 (0-1) mairittelee ehkä SavU:a, sillä paikoistaan MJK olisi voinut reputtaa palloa enemmänkin.

 

Jo alusta asti näytti siltä, että MJK on hallitsevampi osapuoli vahvan keskikenttänsä vuoksi, ja näin kävikin. MJK vyörytti hyökkäyksiään monipuolisesti laitojen kautta ja välillä keskikaistaa pitkin. SavU:n rooli oli vastata vankalla ja kokeneella puolustuksella, jota johti Henkka Lähde yhdessä Kuda Liikasen kanssa. Monesti MJK:n hyökkäykset pysähtyivätkin muuriin, tai laukaisupaikoista vedettiin karkeasti yli ja ohi. Maalia kohti tulleet pallot napsi SavU:n maalivahti Ari Pöyry helpohkosti. Paikkoja MJK:lla kuitenkin oli – toisin kuin SavU:lla. Muutama harva hyökkäysyritys pysähtyi monesti jo keskialueen harhasyöttöihin tai viimeistään MJK:n hyvin sijoittuneeseen puolustusryhmitykseen. Marko Hämäläinen SavU:n piikkinä pääsi muutaman kerran hätyyttelemään MJK:n maalia, mutta Joonas Melto MJK:n maalilla oli mies paikallaan.

 

Ottelu pelattiin isolla kentällä. Joukkueissa sai olla kentällä yhtä aikaa 12 miestä, mutta silti ainakin SavU:n ryhmityksessä pyrkivät pelaajien välimatkat kasvamaan liiaksi. Henkan kuuluttamaa ”pelataan tiiviisti” –teesiä ei pystytty noudattamaan kuin ajoittain. Kun harjoitellaan pienellä kentällä, ja kauden ainoa ison kentän peli on ystävyysottelu, lienee luonnollista, että välimatkat kasvavat. Toki täytyy huomioida myös ikäjakauma ja joidenkin välttävä juoksukunto lisättynä hiukan lepsulla asenteella.

 

Maalejakin siis nähtiin. Ensimmäisellä puoliskolla MJK:n keskikentän ropeli Sami Pyrhönen pakeni SavU:n puolustukselta ja sai laittaa tarkalla matalalla vedolla pallon verkkoon etunurkasta. SavU:n maalivahti Ari Pöyry ei voinut asialle mitään. Tauolle mentiin 0-1 lukemissa.

 

SavU:n valmentaja Henkka Lähde painotti tauolla tiivistä pelaamista, ja vaihtoi ryhmitystä toivoen näin painopisteen muuttumista SavU:lle parempaan suuntaan. Ei kuitenkaan mennyt aloituksesta kuin muutama hetki kun palloa kaivettiin SavU:n verkon perältä. MJK:n Antti Torniainen kiitti SavU:n puolustuksen sähläilyä, ja totesi, että ”minun tähtihetkeni on tää” (Junnu Vainiota siteeraten). Andy karkasi läpiajoon eikä Ari Pöyrylle jäänyt mahdollisuuksia tarkan sijoituksen torjumiseen.

 

Pelin painopiste oli edelleen SavU:n kenttäpuoliskolla, mutta MJK jatkoi paikkojen tuhlailua, eikä lisää maaleja nähty. SavU:n maalipaikat olivat edelleen vähissä. Yksi hyvä paikka oli Rehnin Ollilla, jonka puolittainen veto Haikosen Jussin syötöstä lipui maaliviivaa myötäillen MJK:n pakkien ehtiessä lopulta korjaamaan kuulan talteen. SavU joutui edelleen muuttamaan kenttäryhmitystä väsymisten ja kulumisten vuoksi. Jotkut viihtyivät kentällä pitkiäkin jaksoja käymättä vaihdossa, vaikka suunnitelman mukaan olisi pitänyt. Se näkyi liikkeessä eli sen puutteena. MJK:n keskikentän sarjajyrät Joona Koivula ja Sami Pyrhönen pitivät pallon MJK:lla tiiviisti, eikä SavU:lla enää riittänyt oikein intoa eikä kuntoakaan kunnon prässipeliin.

 

Erotuomarikolmikko Jorma Halme-Jani Käyhty-Topi Lahikainen selviytyi tehtävästään hienosti. Joistakin tuomioista oltiin eri mieltä niin kuin ihan oikeassa jalkapallo-ottelussa pitää ollakin. Ottelu oli suhteellisen siisti, ja vain yksi keltainen lappu vilahti Halmeen taskusta. Sekin avustavan tuomarin ”epäurheilijamaisesta” ohjaamisesta Pynnösen Terolle (SavU).

 

Aurinko ei sekoittanut päitä tällä kertaa, ja pelikeli oli aivan loistava pilvipoutainen 17 asteinen kesäkeli. Molemmat joukkueet ovat nyt voittaneet 3 ottelua, yksi on pelattu tasan, maaliero SavU:lle 15-8. Ensi kesänä on jälleen MJK:n järjestelyvuoro, ja tietenkin toivomme kaikki, että perinne jatkuu.

 

Kuvia ottelusta voi käydä katsomassa täältä.

 

Tumi Hämäläinen, SavU:n Ikärit

 

Pelissä mukana

Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki© Savilahden Urheilijat Ry - SavU -