Pelissä mukana

Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki

KirjauduIkärit

Joukkuekuva 2016

 

SavU:n ikärit harjoittelevat 2 kertaa viikossa läpi vuoden. Kesällä (touko-syyskuu) pelataan alueen kentillä jalkapalloa, ja talvikaudella (loka-huhtikuu) futsalia. Treenejä tulee vuodessa siis reilu sata. Harjoituksista pidetään kirjaa ja ahkerimmat treenaajat palkitaan vuosittain.

 

Sarjatoimintaan SavU:n ikämiesjoukkue ei nykyisin osallistu, vaan pelailemme ainoastaan keskenämme. Toimintaamme on osallistunut viime vuosina yli 40 eri pelaajaa, joista aktiiveja on tänään n. 25. Keskimäärin treeneissä käy kavereita 14-18. Kesän ja talven välillä porukka hiukan vaihtelee, sillä jotkut pelaavat kesällä esim. golfia ja toiset talvella kaukalopalloa. Hyvin on kuitenkin porukkaa riittänyt.

 

SavU:n ikämiehet pelaavat vuosittain heinäkuussa ystävyysottelun Mikkelin Jalkapalloklubia vastaan. Kesän 2016 ottelu pelattiin Hänskissä ja oli järjestyksessään seitsemäs. Ottelu päättyi MJK:n 0-2 (0-1) voittoon. Molemmat joukkueet ovat nyt voittaneet kolme peliä ja yksi on päättynyt tasan. Ystävyysottelut alkoivat v. 2009 pelipaikan ollessa viidessä ensimmäisessä kohtaamisessa Urheilupuisto. Vuonna 2015 MJK järjesti pienkenttäturnauksen Hänskissä. Tämän vuoksi keskinäistä ystävyysottelua ei pelattu. Turnauksessa joukkueet pelasivat tasan 1-1.

 

SavU:n ikämiestoimintaan ovat tervetulleita kaikki 35-vuotiaat ja vanhemmat entiset ja nykyiset (ja tulevat) pelimiehet, jotka eivät luule olevansa mualiman parhaita jalkapalloilijoita. Pääsyvaatimuksena iloiseen ikäririnkiin on myös hyvä huumorintaju, EVMS –asenne (Ei Veren Maku Suussa), rehti kilpailuhenki sekä aktiivinen ja iloinen ote toimintaan. Kevyt kenttänaljailu – erityisesti kohdistettuna vastustajaan – on sallittu hyvän maun rajoissa. Omiakin saa potkia sanallisesti persauksille jos peli ei kulje, mutta kokoaikainen totinen säksätys ja suoranainen v****ilu jätetään muille foorumeille. Sen verran tosissaan kuitenkin mennään, että maalit lasketaan aina ja voittaja saa skoolata.

 

Ikäreiden jäsen- ja kausimaksu on ollut viime vuosina 70 e (kesä + talvi) ja puoli vuotta 55 e (kesä tai talvi). Maksu sisältää seuran jäsenmaksun 40 e (joka on pakollinen) ja kausimaksun. SavU:n edustusjoukkueen kausikortti sisältyy maksuun. Henkilökohtaiset pelivarusteet ja mahdollisen vakuutuksen jokainen hommaa tarpeensa mukaan.

 

SavU:n ikämiehillä on kautta aikain ollut tapana, että kun joku täyttää tasavuosia, hän järjestää peliporukalle pienimuotoisen saunaillan tai vastaavan häppeninkin. Tämä ei toki ole pakollista, mutta eihän sitä kettuilua ja narinaa kestä kukaan jos jättää järjestämättä.

 

Suurten ikäluokkien alkaessa jo hiukan harmaantumaan on selvää, että yleisesti ottaen ikämiespalloilunkin harrastajat vähenevät – hitaasti mutta varmasti. Nuoremmista nousee yhä vähemmän uusia pelaajia, sillä lajeja on tullut lisää ja pleikkarit vievät loputkin. Ydinporukka SavU:ssa on viime vuodet kestänyt hyvin kasassa, mutta keski-ikä nousee huolestuttavasti. Iän mukanaan tuomat terveydelliset haitat poistavat muonavahvuudesta vuosittain aina jonkun innokkaan. Meillä kaikilla on eriasteisia vaivoja ja kolotuksia, mutta niitä tiettyyn tasoon asti sietämällä ja liikkumalla päästään parempaan henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin kuin sillä että jäädään sohvan pohjalle vaateriin. Ja onhan tässä mukavan peliporukan kanssa yhdessä harrastamisessa se sosiaalinenkin aspekti jota ei kannata vähätellä. Jos treenien jälkeinen lihasvenyttely (jonka jokainen hoitaa kohdaltaan kuten parhaimmaksi näkee) ei jaksa ihan heti sytyttää, niin venytellään sitten suupieliä virvokkeiden ääressä.

 

Jos luit yllä olevan ajatuksella, ja olet halukas tulemaan mukaan, ota ihmeessä yhteyttä. Ja jos päätät tulla mukaan, voit kokeilla lajia vapaasti muutaman kerran ilman velvoitteita. Kyllä siinä ajassa huomaat sovellutko porukkaan ja onko se aikuisten oikeasti hauskaa. Sinun ei tarvitse olla pelannut joukkueissa, riittää kun tietää minkälainen on jalkapallo, mitä sillä yritetään tehdä, miksi kentällä on rautakehikoita ja miksi joku yrittää estää sinua saamasta palloa hallintaasi.

 

terveisin

 

Tuomo ”Tumi” Hämäläinen

Savilahden Urheilijat ry Ikärit

Toiminnanohjaaja OTO

p. 0440 150 215

Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 

Pelissä mukana

Mainospalkki
Mainospalkki
Mainospalkki© Savilahden Urheilijat Ry - SavU -